Tuesday 13 August 2013

10 λόγοι που ο Τζαφάρ είναι από τους πιο γαμάτους κακούς ever!



1.       Μάγος:  Εντάξει, τι καλύτερο από το να είσαι ο πιο δυνατός και ισχυρός μάγος σε ολόκληρο τον κόσμο; Άντε, αν όχι σε όλο τον κόσμο, ας περιοριστούμε μόνο στο Άγκραμπα.

2.       Γέλιο:  Τα λόγια είναι περιττά. Ακούστε και πείτε μου αν έχετε ακούσει καλύτερη ή σατανικότερο! http://www.youtube.com/watch?v=qrbKkCp43Ek

3.       Φίδι:  Αν και αυτό ανήκει στο κομμάτι με τις δυνάμεις (ακολουθεί στο νούμερο 6), το ξεχωρίζω γιατί το θεωρώ πολύ γαμάτο.
Το ΤΕΡΑΣΤΙΟ φίδι
Του λέει ο Αλαντίν “Έλα να παλέψεις, φίδι κολοβό” και τότε ο Τζαφάρ του λέει “Ώστε είμαι φίδι ε; Θέλειςςςς να δειςςςςς πόσσσσο μεγάλο φίδι μπορώ να γίνω;” ενώ ταυτόχρονα γίνεται ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ φίδι που πιάνει ολόκληρη αίθουσα. How fucking awesome δηλαδή;

4.       Τζίνι:  Και τι καλύτερο από το ένας παντοδύναμος
Ένα παντοδύναμο τζίνι!
μάγος να γίνει μετά ένα παντοδύναμο τζίνι; Και δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι είναι και κακός. Σε φάση, τόσο κακός που είναι κόκκινος, σωματώδης (αυτό δεν ξέρω πόσο κολλάει με την κακία του), τα μάτια του είναι ολοκίτρινα και το λυχνάρι του μαύρο.

5.       Εξαφάνιση/Λυχνάρι:  Το εν λόγω μαύρο λυχνάρι ήταν
Μαύρο και άραχνο σαν την ψυχή του
και η μεγαλύτερη του αδυναμία. Εξαιτίας του δεν μπορούσε να κάνει ο,τι ήθελε και ήταν καταδικασμένος να περιμένει μέχρι κάποιος άλλος να τρίψει το λυχνάρι. Εξαιτίας του Αλαντίν. Λογικό δεν είναι να θες εκδίκηση μετά;

6.       Δυνάμεις:  Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, είναι
Τι όμορφος γεράκος που μας έγινε...
μάγος. Και μέσω αυτού μπορεί α) να ελέγχει τον Σουλτάνο, β) να μεταμορφώνεται σε γέρο και γ) να κάνει τους πάντες να τον υπακούσουν! Όσο για τις απεριόριστες* κοσμικές δυνάμεις από το υπερπέραν, που απέκτησε αφού έγινε τζίνι, δεν χρειάζεται – πιστεύω – να γίνει εκτενής αναφορά, γιατί μπορεί να κάνει τα πάντα (βλ. αστερίσκο).
* Δυστυχώς (ή ευτυχώς) υπάρχουν τρεις περιορισμοί. Τα τζίνι δεν μπορούν 1. να σκοτώσουν, 2. να κάνουν κάποιον να ερωτευτεί και 3. να αναστήσουν τους νεκρούς (το τελευταίο επειδή είναι αποκρουστικό κυρίως).

 7.       Comeback:  Και εκεί που λέτε “Ωραία, νίκησε ο Αλαντίν, ειρήνη στο Άγκραμπα, δεν θα δούμε ποτέ ξανά τον Τζαφάρ”, σκάει μύτη το “Αλαντίν 2: Η επιστροφή του Τζαφάρ”. Hooray! Ο Τζαφάρ επιστρέφει, πιο ύπουλος από ποτέ και ζητάει εκδίκηση!

 8.       Τραγούδι:  Στην πρώτη ταινία έχει ένα μικρό τραγουδάκι, με το οποίο αποκαλύπτει ότι ο πρίγκιπας Αλί και ο Αλαντίν είναι το ίδιο πρόσωπο. Λες και δεν το ξέραμε… Στη δεύτερη ταινία, ωστόσο, ενώ όλοι τραγουδάνε για τη φιλία και την αγάπη, ο Τζαφάρ μας τραγουδάει στο “You are only second rate” το πόσο γαμάτος και τρομαχτικός έχει γίνει και ότι το τζίνι δεν πιάνει μία μπροστά του και ότι το περιφρονεί. Κάτι που είναι και αλήθεια, εδώ που τα λέμε.

 9.       Βοηθός:  Στην πρώτη ταινία, ο Τζαφάρ έχει ως βοηθό του τον Ιάγο, έναν κόκκινο και τελείως ιδιοτελή παπαγάλο.
Όμως, στη δεύτερη ταινία, ο Ιάγο προδίδει τον Τζαφάρ και πάει με το μέρους του Αλαντίν. Και μετά πάλι με τον Τζαφάρ. Και μετά πάλι με τον Αλαντίν. Αφήστε που ευθύνεται και για τον θάνατο του Τζαφάρ! Λίγο περίεργο αυτό το πουλί, ε; Όσο για τον άλλον, τον Αμπίζμαλ ή κάτι τέτοιο, δεν αξίζει να πω κάτι.

 10.   Θάνατος:  Το να είσαι τζίνι, έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα, πέρα από το ότι πρέπει να υπακούς αυτόν που θα τρίψει το λυχνάρι. Αν καταστραφεί, που λέτε, το λυχνάρι σου, συγγνώμη, κακά νέα, καταστρέφεσαι και εσύ μαζί του. Έτσι την πάτησε και ο καημένος ο Τζαφάρ και μας άφησε χρόνους. Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσω ότι για αυτό φταίει ο Ιάγο, ο «βοηθός» που λέγαμε πριν λίγες σειρές.

Αν έχετε και εσείς κάποιον κακό της Disney που πιστεύετε ότι είναι πολύ γαμάτος, πείτε μου ποιος είναι και θα φροντίσω να γράψω και για αυτόν. 

No comments:

Post a Comment