Monday 3 June 2013

10 + 1 λόγοι που ο Scar είναι ο πιο γαμάτος κακός ever!

Ο καλός καγαθός Scar
1. Όνομα: Έχει ένα όνομα που τον χαρακτηρίζει. Scar για το σημάδι στο μάτι. Σε αντίθεση με άλλους κακούς της Disney που έχουν άσχετα ονόματα (βλ. Ούρσουλα, Μαγκούφισα κ.α.)(εξαιρείται ο Άδης).

2. Όπλα: Είναι λιοντάρι. Δεν είναι ούτε θεός (βλ. Άδη), ούτε έχει μαγικές δυνάμεις (βλ. Τζαφάρ, Μαγκούφισα) ούτε μπορεί να κρατήσει όπλα (όπως ο Γκαστόν ή εκείνος ο χοντρός τύπος με το σκύλο στην Ποκαχόντας). Εξαρτάται μόνο από τη φυσική του δύναμη, το μυαλό του και τα κοφτερά νύχια και δόντια του.

3. Είναι λιοντάρι (όπως προείπα) και τα λιοντάρια είναι από μόνα τους γαμάτα!

4. Σκοπός: Θέλει να πάρει την εξουσία που του στερήθηκε λόγω της μυϊκής του αδυναμίας. Επειδή δηλαδή ο Mufasa είναι ντούκι, ενώ ο καημένος ο Scar όχι, τον έχουν χεσμένο σε μια γωνιά. Ε δηλαδή εσείς στη θέση του τι θα κάνατε; (plus, του δημιούργησε και κόμπλεξ κατωτερότητας)

Μπανζάι, Σένζι, Εντ
   5. Σύμμαχοι: Προσέξτε με! Είναι σύμμαχοι του, όχι βοηθοί (σόρρυ Ιάγκο). Έχει ολόκληρη αγέλη από αιμοδιψείς και κακούργες ύαινες, από τις όποιες, οι τρεις (Σένζι, Μπανζάι, Εντ) κάνουν ο,τι τους πει και είναι και τρελές.


Υπ' ατμόν!
6. Τραγούδι: Ο Simba μας λέει ότι θέλει τρελά να γίνει βασιλιάς, ο Timon και ο Pumbaa μας μαθαίνουν το Hakuna Matata και ο Elton John μας λέει να νιώσουμε την αγάπη αυτήν(εκείνη) την όμορφη βραδιά. Όμως, σε μια σκοτεινή σπηλιά, ο Scar μας λέει να είμαστε υπ’ ατμόν για την ανάδειξη του σε βασιλιά. Παίρνει τις ύαινες με το μέρος του και τις μεταμορφώνει στο Γ’ Ράιχ δείχνοντας πόσο σατανικός είναι. Ενώ τα άλλα τραγούδια είναι χαρωπά και γλυκανάλατα, το τραγούδι του Scar περιέχει μίσος, μοχθηρότητα και εκδικητικές τάσεις με αποτέλεσμα να το κάνει το καλύτερο τραγούδι σε όλη την ταινία!

7. Μυαλό: Διαβολικό μυαλό! Χρησιμοποιεί αντίστροφη ψυχολογία για να στείλει τον Simba στο νεκροταφείο ελεφάντων και να πέσει στην παγίδα του και τα κατάφερε. Επίσης, έπεισε τον έπεισε ότι αυτός φταίει που πέθανε ο Mufasa και του την είπε και από πάνω όταν τελικά επέστρεψε.

Αντίο... βασιλιά!
  8. Mufasa: Ναι, εδώ είναι το σημείο που θα με μισήσετε πολλοί (εάν όχι όλοι). Ναι, τραγική σκηνή, πολύ κλάμα από εσάς (εγώ είμαι άκαρδος!)(είμαι και λάτρης του Scar άλλωστε) αλλά, κακά τα ψέματα, ας παραδεχτούμε επιτέλους ότι τον σκότωσε με γαμάτο τρόπο. Κρέμεται από τον βράχο ο Mufasa, πλησιάζει ο Scar, τον πιάνει, λέμε “α τι ωραία, θα τον σώσει” και ξαφνικά “Αντίο βασιλιά!” και ΜΠΑΜ! ΤΟΝ ΠΕΤΑΕΙ ΧΑΜΩ! Και πεθαίνει! (υστερία στα σατανικά πλήθη) [έξτρα πόντος, είναι ο μόνος που όντως σκοτώνει κάποιον κατά τη διάρκεια της ταινίας][ναι, ο Ταρζάν δεν πιάνεται γιατί εκείνο το αιλουροειδές δεν ήταν ο κεντρικός κακός]

9. Τύψεις: Είδατε; Έχει καρδιά! Άδικα τον αδικήσατε! Νιώθει τύψεις ο καημένος που σκότωσε τον αδερφό του και για αυτό δεν θέλει να ακούγεται πότε το όνομα του.

10. Θάνατος: Εσείς εδώ χαίρεστε, εγώ λυπάμαι. Τραγικός θάνατος. Οι ίδιοι του οι σύμμαχοι τον τρώνε ζωντανό επειδή έριξε τις ευθύνες σε αυτές. Μα πόσο βάρβαρο;

11. Αποτέλεσμα: Πήρε την εξουσία και μέσα σε λίγα χρόνια(ή λεπτά) κατάφερε να καταστρέψει μια καταπράσινη περιοχή, να προκαλέσει ξηρασία και να διώξει όλα τα υπόλοιπα ζώα από το βασίλειο.



BONUS: Γιατί ο Scar ΔΕΝ είναι κακός!
Ο Scar δεν σκότωσε τον Mufasa επειδή ήθελε να πάρει αυτός την εξουσία. Καλά, εντάξει, το ήθελε και αυτό. Ο κύριος λόγος που έγινε αυτό ήταν γιατί ήθελε να ωριμάσει ο Simba πριν γίνει βασιλιάς. Και επειδή ο δεύτερος από μυαλό… δεν, έπρεπε να γίνει με άσχημο τρόπο. Έτσι σκότωσε τον πατέρα του και τον έστειλε σε εξορία με φόβο τη ζωή του. Εκεί γνώρισε τους Timon και Pumbaa και του έμαθαν ένα (λάθος εν μέρει) μάθημα. Και τελικά, όταν επέστρεψε ο Simba, ώριμος πλέον, ο Scar παραδέχτηκε το έγκλημα του για να πάρει το θρόνο του ο Simba. Και επειδή ο τελευταίος είναι τρελός του όρμηξε! Τέλος, αυτοθυσιάστηκε για να μπορέσουν να ξεφορτωθούν και τις ύαινες.

No comments:

Post a Comment