Thursday 30 May 2013

Toy Story 3 (2010)

Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα! Για τρίτη φορά!

Ο Andy μεγάλωσε και πάει κολέγιο. Καθώς περάσανε τα χρόνια, τα παιχνίδια είχαν πολλές απώλειες. Και τώρα έρχεται η πιο κρίσιμη στιγμή. Ο Andy πρέπει να διαλέξει μόνο ένα παιχνίδι για να πάρει μαζί του, ανάμεσα στον Woody και τον Buzz Lightyear και όλα τα άλλα θα πάνε στον βρεφικό σταθμό Ηλιαχτίδα. Ο Andy διαλέγει τον Woody αλλά κατά λάθος ο Woody πάει μαζί με την γνωστή παρέα των παιχνιδιών: την Jessie, τον Άπαικτο, τον Σούστα, τον δεινόσαυρο Ρεξ, τον κουμπαρά Ζαμπόν, την Μπάρμπι, τον κύριο και την κυρία Πατάτα και τα τρία, μικρά πράσινα, εξωγήινα ανθρωπάκια(που έχουν ως μότο τους το γνωστό «Η Δαγκάαααανααα»). Τα πράγματα αρχικά φαίνεται να πηγαίνουν καλά για τα παιχνίδια και γίνονται φίλοι με τα υπόλοιπα παιχνίδια, που ανάμεσα τους βρίσκονται ο (τρομακτικά ροζ και γενικά τρομακτικός) Lotso και ο Κεν (ο γνωστός Κεν). Ο Woody όμως προσπαθεί να φύγει από αυτό το μέρος και να βρεθεί πάλι στο πλευρό του Andy. Όταν τα καταφέρνει, όμως, καταλήγει σε ένα άλλο σπίτι όπου και μαθαίνει κάτι τρομερό: ο Lotso, ο οποίος τελικά δεν είναι και τόσο καλός, έχει πάρει τον έλεγχο του σταθμού και προκαλεί πανικό. Τώρα που ο Woody επιστρέφει πίσω, πρέπει να σώσει τους φίλους, να λογικέψει τον Buzz που τον έχουν επαναπρογραμματίσει οι κακοί και να μπορέσει να βρει έναν τρόπο για να φύγουν όλοι μαζί και να επιστρέψουν στον Andy.

Έντεκα ολόκληρα χρόνια αναμονής σίγουρα άξιζαν τον κόπο. Το “Toy Story” επέστρεψε πιο δυναμικό από ποτέ και επιπλέον είναι και σε 3D. Τα αγαπημένα μας παιχνίδια είναι πίσω για να μας θυμίσουν το πνεύμα της ομαδικότητας και της φιλίας καθώς υπόσχονται ότι «κανένα παιχνίδι δεν μένει πίσω». Πέρα από την παλιά παρέα, γνωρίζουμε νέα παιχνίδια όπως έναν λούτρινο Totoro και έναν μονόκερο,  μια χαριτωμένη μάγισσα και μία δεινόσαυρο που σερφάρει στο ίντερνετ. Θα λατρέψετε και θα γελάσετε με την καρδιά σας με την ισπανική version του Buzz Lightyear καθώς και το ρομάντζο που υπάρχει ανάμεσα σε αυτόν και στην Jessie. Η Pixar και η Disney μεγαλούργησαν για ακόμα μία φορά χωρίς να αλλάξουν τίποτα στο ύφος των ταινιών τους. Αναμφίβολα πρέπει να την δείτε ειδικά αν έχετε δει τις άλλες δυο. Τέλος, η ταινία κέρδισε το Oscar της καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων το 2011!


Extra fun fact: Μέσα στην ταινία υπάρχουν πάνω από 120 παιχνίδια (η καημένη η Δανάη κάθισε αναγκαστικά και τα μέτρησε για τη σχολή της)!

Με τις φωνές των: Tom Hanks (Woody), Tim Allen (Buzz Lightyear), Joan Cusack (Jessie)

No comments:

Post a Comment