Wednesday 18 September 2013

Moulin Rouge (2001)

We have a dance in the brothels of Buenos Aires. It tells the story of the prostitute and a man who falls in love with her. First, there is desire. Then, passion. Then, suspicion. Jealousy. Anger. Betrayal. When love is for the highest bidder, there can be no trust. Withough trust, there can be no love. Jealousy, yes, jealousy will drive you mad.


Γαλλία, 1900. Ο Christian μας αφηγείται τι συνέβη στη ζωή του, ένα χρόνο πριν. Το 1989 ο νεαρός Βρετανός έρχεται στη Γαλλία για να ζήσει το μποέμ πνεύμα της εποχής. Όταν γνωρίζει μια παρέα ηθοποιών και τους βοηθάει με το έργο τους, πάνε στο Moulin Rouge όπου επιδιώκουν να συναντήσουν τη γοητευτική Satine, μια εταίρα που έχει ως όνειρο ζωής το να γίνει ηθοποιός. Από ένα λάθος, η Satine και ο Christian γνωρίζονται και ερωτεύονται αμέσως. Ο Δούκας, όμως, τους στέκεται εμπόδιο καθώς θέλει την Satine δικιά του. Η μόνη τους ευκαιρία για να είναι μαζί είναι να ανεβάσουν την παράσταση “Spectacular, Spectacular” στο Moulin Rouge. Καθώς το πάθος τους μεγαλώνει, η ζήλια αρχίζει να παίρνει μεγάλες διαστάσεις και από τα δύο άτομα που διεκδικούν τη Satine. Τι γίνεται, όμως, όταν μια δύναμη, μεγαλύτερη από την αγάπη και τη ζήλια  έρχεται να αλλάξει τα πάντα; Θα μπορέσει η αγάπη να νικήσει τη ζήλια και να καταλήξουν οι δύο ερωτευμένοι μαζί;


Ένα φαντασμαγορικό musical που συστήνει τα ιδανικά της μποέμ ζωής: ελευθερία, ομορφιά, αλήθεια και ,κυρίως, αγάπη. Ο Ewan McGregor και η Nicole Kidman δίνουν όλο τους το είναι σε εξαιρετικές ερμηνείες, τόσο στην ηθοποιία όσο και στο τραγούδι. Έχει πολλές υπέροχες διασκευές γνωστών τραγουδιών, όπως της Madonna και της Marilyn Monroe, καθώς και το περίφημο και πασίγνωστο “el tango de Roxanne”. Επίσης, βλέπουμε και την Kylie Minogue στον μικρό ρόλο μια μικρής, πράσινης νεράιδας. Θα γελάσετε με τις χαριτωμένες υπερβολές της ταινίας αλλά και με την σκηνοθεσία. Εγώ, προσωπικά, λάτρεψα την ταινία από το πρώτο κιόλας της λεπτό και πιστεύω ότι το ίδιο θα συμβεί και με εσάς.

Παίζουν: Ewan McGregor, Nicole Kidman, John Leguizamo, Jim Broadbent, Richard Roxburgh

No comments:

Post a Comment