Wednesday 30 October 2013

Γιατί η Ούρσουλα είναι από τους πιο γαμάτους κακούς της Disney!

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για άλλη μία κακό της Disney. Αυτήν τη φορά, όμως, πάρτε μάσκες, μπρατσάκια και βατραχοπέδιλα γιατί θα πάμε μες στο βυθό (ό,τι ζητήσεις, ό,τι ποθήσεις, είναι εδώωωω). Ναι, πολύ καλά καταλάβατε, πάμε στην Ατλαντίδα ασχολούμαστε με την Ούρσουλα!
  1.  Ξεκινάμε με κάτι πολύ βασικό. Την εμφάνιση της. Τρομακτική όσο δεν πάει άλλο! Μην ακούτε τι λένε για την Ύζμα (βλ. Ο αυτοκράτορας έχει κέφια), η Ούρσουλα είναι χίλιες φορές τρομακτική! Και συνεχίζοντας στο θέμα της εμφάνισης, δεν μπορούμε παρά να αναφέρουμε το ότι είναι ένα γιγαντιαίο χταπόδι! Μιλάμε δηλαδή για μια πολύ juice χταποδογυναίκα!
  2.  Η Ούρσουλα έχει αυτογνωσία. Το λέει και η ίδια: “συμφωνώ πως ήμουν κάποτε μια στρίγγλα. Κι όμως όλοι λεν’ πως είμαι πιο κακιά. Μα, όμως, ο,τι και να λεν’ οι άλλοι, η αλήθεια είναι άλλη, έχω αλλάξει, έχω γίνει υστερικιά”.
    Home sweet home!
  3. Μαθαίνουμε ότι κάποτε ζούσε και αυτή στο παλάτι του Τρίτωνα αλλά την εξόρισαν και τώρα “αναγκάζεται” να ζει στο κουφάρι ενός Λεβιάθαν, το οποίο είναι επίσης τρομακτικό. Λογικό να θέλει να εκδικηθεί τον Τρίτωνα, σωστά;
  4. Ας γυρίσουμε στα βασικά μας. Έχουμε και λέμε: χταπόδι, τρομακτική… Ξεχάσαμε κάτι; Α, ναι! Είναι μάγισσα! Υποθαλάσσια μάγισσα! Δηλαδή, το να είσαι μάγος/μάγισσα είναι από μόνο του γαμάτο. Αλλά φανταστείτε να είσαι και κάτω από τη θάλασσα (μες στο βυθόοοο)!
  5. Και φυσικά ως μάγισσα έχει αρκετές δυνάμεις αλλά η πιο σημαντική είναι να φτιάχνει φίλτρα που …δεν ξέρω… μπορούν να σε κάνουν μπρατσαρά, όμορφο, αδύνατο. Μέχρι και να σου δώσει πόδια μπορεί!
  6. But, alas, every magic comes with a price! Αρχικά, έχεις μια Α διορία (τυχαίο παράδειγμα, τρεις μέρες και μέχρι να δύσει ο ήλιος της τρίτης μέρας) για να καταφέρεις αυτό που θες. Έπειτα, χρειάζεται και μια πληρωμή, η οποία είναι συζητήσιμη και δεν είναι απαραίτητα χρήματα. Μπορεί να είναι… και μια φωνή. Πάλι τυχαίο παράδειγμα. Τώρα, αν τύχει και δεν τα
    Τα πλασματάκια που λέγαμε...
    καταφέρεις, μικρό το κακό. Απλώς θα ξαναγίνεις γοργόνα (για άλλη μια φορά, τυχαίο παράδειγμα) και θα ανήκεις στην Ούρσουλα. Α, επίσης μεταμορφώνεσαι σε ένα γέρικο, τρομακτικό και αηδιαστικό πλάσμα αλλά αυτά είναι τα μικρά γράμματα και δεν τους δίνουμε και πολλή σημασία. 

  7. Τώρα θα μιλήσουμε για δύο υπέροχα χέλια, ονόματι Flotsam και Jetsam. Τα εν λόγω χέλια, είναι οι πιστοί βοηθοί της Ούρσουλα και κάνουν ακριβώς ό,τι τους πει. Έχουν και ένα μάτι με το οποίο η Ούρσουλα μπορεί να βλέπει ό,τι βλέπουν. Φοβερό ε; Η αλήθεια είναι ότι είναι και κάτι παραπάνω από βοηθοί της. Η Ούρσουλα τους έχει ιδιαίτερη αδυναμία και αυτό φαίνεται από το πόσο πολύ νευριάζει όταν ένα ηλίθιο κοκκινομάλλικο κορίτσι τα οδηγεί στο θάνατο τους.
  8.  Γυρνάμε για λίγο στη μαγεία και συγκεκριμένα στο τι μπορεί να κάνει. Ωραία, έκανε την Άριελ άνθρωπο, της έκλεψε τη φωνή και την έστειλε να βρει τον αγαπημένο της. Να υπενθυμίσω, όμως, κάτι σε αυτό το σημείο. Η Άριελ είναι κόρη του Τρίτωνα.
    Ούρσουλα και Βανέσα
    Του εξόρισε-την-Ούρσουλα-στον-Λεβιάθαν Τρίτωνα. Τώρα, θα αφήνατε εσείς την κόρη του μισητού σας αντιπάλου να βρει το
    happy ending της; Ε όχι βέβαια! Λοιπόν, η Ούρσουλα χρησιμοποιεί τη φωνή της Άριελ, γίνεται και αυτή άνθρωπος και μαγεύει τον πρίγκιπα Έρικ, ο οποίος, μαγεμένος, θα πάει να παντρευτεί την Βανέσα (κοινώς, Ούρσουλα) και μπουμ! No more happy endings for Ariel!
  9. Αλλά επειδή οι καλοί στις ταινίες της Disney νικάνε πάντα, ο γάμος δεν γίνεται και η Ούρσουλα αποκαλύπτεται. Αλλά υπάρχει και ένα καλό. Η Άριελ δεν είχε φιληθεί ακόμα με τον Έρικ κατά τη δύση του ήλιου την τρίτη μέρα και έτσι ανήκει στην Ούρσουλα.
    But wait, theres more. Ο Τρίτων μαθαίνει για τη συμφωνία μετά Ούρσουλας και Άριελ και πάει να σπάσει το συμβόλαιο (για την ακρίβεια προσπάθησε να το καταστρέψει με την Τρίαινα του) αλλά επειδή δεν γίνεται, παίρνει τη θέση της Άριελ. Και φτάνουμε στο καλύτερο από όλα. Η ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΑΙΝΑ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ! ΝΑΙ!!!
  10.  Λοιπόν, η Ούρσουλα εξουσιάζει τους ωκεανούς, ο Τρίτωνας είναι ένα γέρικο, τρομακτικό και αηδιαστικό πλάσμα και όλα είναι ωραία. Σχεδόν, γιατί η Άριελ ακόμα ζει, το ίδιο και ο Έρικ.
    Φτάνοντας στην τελική μάχη, αφού η Άριελ σκοτώσει τα δύο χέλια της Ούρσουλας και αφού ο Έρικ της επιτεθεί με ένα ψαροντούφεκο (σοβαρά τώρα, Έρικ;), η Ούρσουλα εξοργίζεται και γίνεται ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ και προσπαθεί να σκοτώσει την Άριελ και τον Έρικ αλλά, επειδή κακό σκυλί ψόφο δεν έχει, την γλυτώνουν συνεχώς. Μέχρι που ο Έρικ οδηγεί το κατάρτι ενός καραβιού κατευθείαν πάνω της και την σκοτώνει…
    RIP Ούρσουλα!


Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η Ούρσουλα δεν είναι πράγματι κακιά. Απλώς θέλει να πάρει εκδίκηση για τον τρόπο που της φέρθηκε ο Τρίτωνας. Επίσης, το παραδέχεται η ίδια ότι βοηθάει “ψυχούλαι πτωχαί”, ψυχούλες που δεν έχουν μια αγκαλιά για να ακουμπήσουν. Για αυτό και θέλει να βοηθήσει την Άριελ. Τώρα, επειδή αυτό το κακομαθημένο παλιόπαιδο ήθελε να πάει να ερωτευτεί ένα δίποδο, δεν φταίει η Ούρσουλα! Απλώς της δόθηκε η ευκαιρία και την άρπαξε. Ποιος μπορεί να την κατηγορήσει για αυτό; Επί τη ευκαιρία, ας ακούσουμε και ένα τραγουδάκι...


No comments:

Post a Comment